Hur man gör lax

Det här med varmluftsugn och nya ugnar kan vara svårt. Speciellt när man gör lax. Men ENKLIEN!!, efter kanske 10 omgångar lax-görande... har jag kommit på hur jag ska göra. Max 200 grader, ca 15 min, med lax i foliepaket. Enda sättet att inte förstöra den.
Nu väntar jag bara på sebbe ska komma hem och sen ska vi äta! Mjumm mjumm.

Förkyld midsommar

Kolla svägerskan Nina's blogg för några bilder från midsommar.

Det var kallt, blåsigt och.... kallt. Men trevligt med mycket trevligt sällskap och mat. Tyvärr var jag fortfarande dålig, så jättemycket mat fick jag inte i mig... men en del iaf!

Och söndags jobbade jag, dyngförkyld. När jag kom hem åkte vi ut och fiskade. I det stora blå. Det blåste så mycket att vi fick förflytta oss in i en vik... och där hoppade det en jättestor monsterfisk!!! Men inte ville han fastna på kroken. Mycket irriterande. Jag fiskade med champinjoner och fick några napp, men ingen som fastnade.

Idag då började jag min upplärning som planerare. Spännande. Typ. Är så djävulskt förkyld att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Heeeeelt slut. Låter som en igentäppt anka när jag pratar... så jag försöker undvika det.
Trött som ett as så jag ska sova strax... men imorn har jag sovmorgon då vi ska ha "18-vakten" imorn... då börjar man halvtio och slutar sex. Ingen fara för mig. Bara trevligt!

Fisk i fjällen

Ja, nu ska jag bara bränna en skiva och sen gå och sova. Allt är packat och klart för helgens midsommarfirande. Förut var jag in lite snabbt på sportlagret som har outlet... väldigt kul, massa nya saker. Bla massa fiskegrejer. Ringde dit Sebbe som köpte nytt kastspö och rulle och rev och drag... och jag köpte strumpor och en 5m ny fiskpinne samt flöte och krokar. Har två fiskpinnar sen innan, men enligt Sebbe behövs det långa spön för att nå ut i tjärnarna. Aldrig hållt ett så långt spö innan så vi får väl se hur det går. Men 69 kr för ett sånt 5m tycker jag inte är så farligt! Kostade egentligen 350 eller nåt sånt =)
Och Sebbe köpte sitt kastspö för 275kr, och det kosta ca 550 innan! Tycker vi handlar bra saker där för typ noll och ingenting.
Letade egentligen efter en jacka, men hittade ingen... eller jo... en för 1299 kr... som egentligen kostade lite mer än 4000... men det tog emot ändå att lägga så mkt på en jacka, även om det säkert är jackornas jacka!!

Nä, trevlig midsommar hörröni! Vi hörs på söndag igen när jag kommit hem från jobbet.