Att i princip alltid behöva gå tillbaka för tidigt.

Det är inte okänt direkt att jag är i en sämre period igen. Från att ha mått relativt, väldigt, bra en väldigt lång period har det nu gått ganska fort neråt. Och egentligen beror det inte på något. Såhär är det ibland. 
Jag och en vän som är i princip samma sits pratade om det här idag, att vi med kroniska sjukdomar inte kan göra något åt det. Och det är självklart frustrerande för de som står bredvid och inget kan göra. De kommer med tips, råd, vädjanden, men inget hjälper. I 9,9 fall av 10 är det redan något man testat. Men det är ju inte så att man inte vill bli frisk. Gud jag skulle göra nästan vad som helst för att få leva ett friskt liv.
Som sista timmen på jobbet idag, trots full medicinering så spelade det ingen roll om jag satt, stod, halvlåg eller nånting. Kroppen bara skakade och det kändes som jag hade hög feber. Vilket jag troligen hade. Och från att ha kunnat gå någorlunda normalt sista dagarna kan jag nu knappt belasta benet igen. Det enda jag egentligen hade velat göra var att ligga ihoprullad i en boll i ett mörkt hörn nånstans och gråta.
Varför stannade jag inte hemma på morgonen då? Eller åkte hem?
För att jag redan varit hemma en vecka från jobbet med stark smärta och slutet på förra veckan även feber. Men i o m att jag var feberfri igår och smärtan var hanterbar valde jag att åka. Annars hade det varit att ringa läkaren och försöka bli sjukskriven. Och absolut, det är ju ett alternativ. Men grejen med en sån här sjukdom är att imorn kan jag lika gärna vara i princip frisk/smärtfri. Jag VILL ju inte gå hemma. Jag vill inte vara sjukskriven.
Har jag ett ansträngande jobb då? Nope. Jag sitter vid en dator och blippar.
Jag brukar ofta själv skälla på de som är sjuka och går till jobbet, och folk kan bli arg på mig för att jag inte följer mina egna direktiv. Jag försöker intala mig att skillnaden mellan de som är sjuka och mig är att de smittar och det gör inte jag.
Men, nackdelen för mig och mitt tillstånd är ju då att jag allt som oftast måste gå tillbaka alldeles för tidigt till jobbet. 
Jag längtar tills snön kommer och det blir stabilare väder. Då är det lättare att hålla koll på immunförsvaret och inte dra på sig onödiga förkylningar som förvärrar allt.
Jag önskar att allt gick att lösa med hjälp av att hetsäta goda saker.