Äntligen hemma

Och jag tror aldrig jag har saknat min TENS-maskin så mycket som de sista tre timmarna hem. Tabletterna börjar ju verka efter en timme ca, håller i två timmar. Och jag måste ha sex timmar mellan varje dos. Så jag har då ett "glapp" på tre timmar som ibland kan vara i princip outhärdliga. Då är tensen bra. 
Så nu ligger jag hemma, i min säng, på min kudde, och är uppkopplad med fyra st plattor på mage och rygg. Underbart!
Nu ska jag sova. Har sovit ca 9h sammanlagt sen i fredags. Det tar på en. 
Nighty night 

Försöker fokusera på annat.

Jag, sambo och min mamma är på väg hem från Värmland. Vi har varit där några dagar och hälsat på lite folk i familjen. Och nu ska morsan med upp till oss en sväng. Ni vet rensa rabatter och sånt där 😉
Men vi valde en dum dag att åka hem.
Igår natt kunde jag inte sova. Jag rände och kissade stup i kvarten ända fram till halv fem nånting. Så jag somnade inte förrän runt fem. Och vi blev abrupt väckta av en kille som kom och bankade på dörren klockan åtta för att byta termostaterna på elementen i lägenheten. Och min kära mamma sover rätt djupt så hon vaknade inte av det. Men vi fick vackert kliva upp allihop. 
Efter det, någon timme eller två senare, hörde min ena kusin av sig och undrade om vi hade möjlighet att komma och leka med hans dotter en timme eller två. Så vi bestämde oss för att packa in allt i bilen och åka hemåt direkt från dem istället.
Vi var där och lekte i några timmar och röjde i trädgården, städade undan lite från vårt lekande igår och fikade lite granna. Och sen åkte vi. 
Jag hade ju inte sovit nåt nämnvärt som sagt så jag orkade inte köra utan satt bredvid. Runt Ludvika var jag så sjukt kissnödig så vi blev tvungna att stanna. Och när vi inte ens var framme i Borlänge kände jag att det inte skulle gå, utan jag var kissnödig igen. Och det började kännas konstigt i kroppen. Jag har ju p-stav och ska egentligen inte få mens men det kan ju ta upp till ett år eller mer innan kroppen vant sig och hittat en rytm. Så jag började blöda lätt runt lunchtid. Det blir så ibland. Iaf, Borlänge. 
Eller vart vi nu var.
Stannade på en mack och kissade och köpte en korv. Vi åkte direkt och knappt tre minuter senare kom en smärtvåg utan dess like så jag trodde jag skulle spy. Sambo fick svänga in till kanten och jag kastade mig ur bilen med tårarna sprutande och försökte andas igenom det. Jag får ju såna där smärtvågor ibland, oftast på nätterna och då vaknar jag ju av att det krampar så mycket att jag nästan spyr.
Jag kräktes inte nu men fick stå ett tag och andas. Mamma försökte trösta men jag vill ju helst vara ifred när jag får sådär, har ju fullt upp med mig själv liksom. 
Men in i bilen igen och gråta och andas. Kastade i mig tabletter trots att det egentligen var en timme kvar innan min egentliga tid att ta medicin. Och andades. Till slut la sig det värsta så jag kunde börja skriva här, som distraktion för mig själv. Men jag har fått pausa många ggr för att andas eller gråta eller krampa. Nu har det snart gått en timme sen jag tog tabletterna så det börjar lätta lite.
Men mamma fick hjälpa till genom att jag låna en av hennes nya fina skor och har den bakom ryggen så det trycker in och lindrar smärtan lite. Vi har ca 50 mil kvar hem så man får liksom ta vad man har.
Ibland är det här riktigt värdelöst. 
Och det här är inte ett "åh tyck synd om mig"- inlägg, utan helt och hållet en distraktion för mig själv. 

Morsan är höjdrädd som fan och gillar inte höga broar. Jag tror inte hon tänkt på att vi ska över Höga Kusten-bron. Tihi 😄

Veet Spawax - omgång 2

 
Så okej, för den som inte redan visste, så är jag en Buzzador. Det innebär att jag blir erbjuden kampanjer för diverse saker och jag ska då i gengäld prova, recensera och återkoppla om produkterna.
Via Buzzador har jag alltså fått detta Veet Spawax-kit.
 
 
Första gången jag provade tyckte jag att det var lite kletigt men i övrigt blev jag glatt överraskad. Vaxning har för mig alltid varit förknippat med enorm smärta, många tårar och svordomar. Och här kändes det knappt.
 
Idag körde jag en ny omgång på ena benet. Det första jag hann tänka redan innan jag började var att spateln fortfarande hade vax på sig sedan förra gången jag provade. Det hade varit smidigare med en ny spatel. Det blev inte särskilt jämnt.
Men annars var det som jag trodde att det skulle bli, visst är det kletigt, men man lär sig mer och mer för varje gång. Man blir snabbare på med vaxet, man drar undan trådar snabbare och får ett helt annat flyt i det.
 
 
På ett sätt är det svårt att få det jämnt vaxat eftersom man inte riktigt kan kleta hela benet på en gång, det blir inget bra med borttagandet. Jag tycker det är lättast att göra kortare remsor, kanske max 15 cm långa och 2 spatelbredder breda. Som ni ser på bilderna ovan har jag dessutom ett mellanrum emellan. Så jag kör omlott liksom.
 
Nu till nackdelarna med detta:
 
 
Fnaset. Resterna.
 
 
Det blir småfnas kvar, det är oundvikligt. Och i instruktionerna står det att man tex kan ta bort vaxresterna med lite babyolja. Ja, det vet man ju sen de där vaxremsorna man värmer mellan händerna att man kan göra, när de där aloe-servetterna tagit slut. Men, till skillnad från vaxremseförpackningarna så får man inte med några sådana servetter. Och babyolja... sesamolja... olivolja... Det blir inte lika bra. Det tar tid.
Jag spenderade LÄNGRE tid att försöka få bort resterna, än vad jag spenderade på att vaxa. Och då hade jag ändå försökt lägga omlott sådär så eventuella rester skulle följa med.
 
 
Såhär såg mitt ben ut, efter en stunds gnuggande. Enda fördelen med gnuggandet är väl att de få hårstrån som inte följde med vaxningen nu är bortgnuggade. Men ja, röd och irriterad hud av friktionen.
 
Nackdel nummer två:
 
 
 

Själva bollen. Smidig i sig, om än lite stor. Men ni ser på kanten? Vax som automatiskt hamnar där. När man lyfter upp det med spateln blir det som trådar som följer med och de hamnar på kanten och stelnar halvt om halvt. På den här ska det vara ett lock, men som det är just nu kan jag inte få på locket för det suger fast och vaxet "limmar fast" locket. Jag väntar just nu på att vaxet ska stelna helt så kanske man kan bryta loss det och lägga tillbaka i behållaren, men det känns som det borde gå att lösa smidigare?
Här ser ni även spateln som ligger ovanpå. Jag har värmt den flera gånger och "skrapat av" vaxet men ändå är den full i vax. Och det går inte att bryta av från den, även när vaxet stelnat.
 
Så feedback till Veet:
  1. Skicka med fler spatlar i huvudkartongen. Sälj spatlar i separata förpackningar, ungefär som era vaxkakerefills.
  2. Aloe-servetter. Det ska inte behöva ta längre tid att ta bort rester än att vaxa, då väljer man hellre en annan mer smidig metod än vaxning. Även där sälja separata förpackningar.
  3. Se över "bollen", går det att göra nån annan form av kant? Sluttande?


Annars tycker jag nog detta är den mest smidiga och smärtfria metod av hårborttagning. Resultat som håller länge.

#veetspawax #spawaxbuzz #veet #buzzador