En dag full av insikter (eller var det insekter?)

Till min glada förvåning var det en massa gula krokus-pluppar vid sydsidan på ett hus inne i stan idag. Tänka sig, våren kanske är på väg iaf.

Åkte till osteopaten idag. Frågade lite försynt om hon även fixar dåliga leder. Min vänstra handled hade helt gett upp idag, minsta rörelse och jag höll på att krevera av smärta.
"Vi kan kolla på den och se vad vi kan göra!", säger hon, positiv som alltid.

Medan jag ligger där på britsen och slappnar av och låter henne göra sin grej, så tittar jag, som vanligt, i taket vid en list. I hörnet på den där listen är det en suspekt svart fläck.
Jag kommer ihåg första gången vi var i det rummet. Jag hade en rätt dålig rygg-dag och ont överallt och gått på smärtstillande en vecka. Så när den där fläcken började röra sig och krypa fram och tillbaka drog jag automatiskt slutsatsen att det där, ja det är en spindel. For sure!
I ett halvårs tid har jag då med några veckors mellanrum stirrat på den där fläcken för att hålla koll på den. Jag vill ju inte ha en stor spindel i ansiktet när jag ligger där. Ibland har den rört sig och ibland inte.
Eller snarare sagt, i början av behandlingen är den still, det är efter en stund som den rör sig.

Men idag då. Ja då stirrade jag på den som vanligt, och när den inte rört sig en millimeter drog jag slutsatsen att nä, det är ingen spindel. Jag är bara knäpp.
(om fläcken däremot inte kommer vara där nästa gång kommer jag skita knäck, jag lovar!!)

Vidare till handleden då.
Jorå. Det känns som den är mer stabil nu än förut. Och det gör inte superont längre. Bara lite.
Hon frågade mig om jag gått till läkare med dem nån gång. Jag sa som det var, att enligt dem är jag frisk, inga fel på mina leder, jag ska ta de smärtstillande som jag har mot ryggen, för handlederna/lederna också om smärtan blir för stark.
Hon himlade med ögonen åt det. Hon sa att det var väldigt stark aktivitet i handleden oh ligamenten, så det tar nog en stund att få ordning på den, men att det finns hopp.

Tänk om hon kan fixa mina kassa leder också! Inte bara rygg och nacke. Då kommer jag aldrig släppa henne i hela mitt liv. Tänk bara om hon kan fixa mina knän också, så jag kan börja springa igen! Vilken grej!

Ja ni. Vilken dag vilken dag.

Packa sig lite kläder i en väska. Stockholm imorn, värmland över helgen.

C ya.

Förresten. På tal om inget.
Chelsea gick vidare till Champions League-finalen igår. Vann över Barcelona. Mäkta lycklig tjej. In your face ni som trackade ner på Chelsea i början! In your face!!

Gå och dra, skv

Jodå. Skickade iväg en fullständig redovisning i ett mail åt min handläggare. Jag var trevlig, la upp konkreta fakta.
Får påpeka dagen därpå i ett mail att jag gärna vill ha återkoppling då det gick trögt förra året.
Får svar tillbaka att hon sett mina mail. Och att SKATTEVERKET vill ha det här, och SKATTEVERKET vill ha det där. Skitsamma vad jag redovisade förra året, det är inget man kan kolla på utan nu måste vi se till SKATTEVERKETS FÖRFRÅGAN detta år.
Men gå och dra nåt gammalt över er. För i helvete.
T ex redovisning av antal körda mil.
Jo tjena, skitlätt hörrni. Jag hade 4 bilar förra året, varav 3 är sålda vidare. En har besiktigats så många gånger att det JAG körde inte ens går att få ut. Eftersom man bara får ut 3 besiktningar bakåt.
Ägarhistorik på alla utom den jag har nu.
Sen får de fan räkna ut själva antal körda mil per bil.
Idioter.

Idag när jag såg mailet blev jag så fruktansvärt arg. Mer än vanligt. Och jag blir så hysterisk att jag skulle kunna slå sönder vad som helst. Nog för dumhet från folk/myndigheter. Men de här idioterna, de har bara bestämt sig i förväg att jag inte ska få igenom det, det kommer inte spela någon roll vad jag skickar in.
Om jag så skickar lönespecerna till dem kommer de inte hantera det rätt och riktigt.

Frågan en annan ställer sig då är ju just VARFÖR JAG?? Det finns hur många skattefifflare som helst, som fifflar miljoner kronor per år, och kommer undan med det. Men en sån enkel liten småsumma, för resor till och från arbetet, som är RÄTT redovisade (borde inte gå att ifrågsätta), nä den personen haffar vi och kör i botten totalt.

Ja. Jag är skitförbannad. Jag skulle kunna gråta, så arg är jag.
Men. Jag kommer inte ge mig iår.
Inte en chans i helvete.
Hur kasst jag än kommer må av det.
Myndigheterna har inte alltid rätt. Så är det bara. Någon gång ska fan de inse det med!

Bring it!!

Ang skatteverket, mamma

Jag sparade inte alla kvitton fram till april/maj förra året, för det var ju innan jag blev granskad.
Sen dess har jag tagit alla kvitton fram till jag skaffade ett eget Preem-kort. Använder ALDRIG sambons efter den där historien. Skaffade ett eget kort på en gång.
Så.
Däremot hittade jag förra årets redogörelse i olika versioner av skriftlig form och dessutom namn och nummer till den person jag bråkade med förra året.
Nu har jag lugnat ner mig lite och tänker ha ett lugnt och sansat samtal med den här tjejen som tydligen är min handläggare. Är hon helt inkompetent och vägrar lyssna utan tjatar på om sina "regler och förrättelser", ja då kommer jag antagligen få ett smärre utbrott.
Men. Det är morgondagens problem.